Welke handbagage mag ik gratis meenemen op mijn vliegvakantie?

Heerlijk vertoeven op het witte strand tegenover de prachtigste blauwe zee. Een cocktail in je hand, liggend onder een palmboom. Krijg jij er al zin in? Voor de meeste mensen is het namelijk weer bijna zover: de zomervakantie!

Tijdens jouw reis naar de mooiste bestemmingen wil jij natuurlijk wel al jouw spullen mee kunnen nemen. Wat mag jij nou eigenlijk als gratis handbagage meenemen? Luchtvaartmaatschappijen veranderen regelmatig hun regels en voorschriften, waardoor het lastig kan zijn om bij te blijven. Als je binnenkort een reis plant en je afvraagt welke handbagage je gratis mee mag nemen in het vliegtuig, ben je hier op het juiste adres. In deze blogpost zetten wij het voor je op een rijtje én laten we tassen zien die jij sowieso gratis mee mag nemen! Lees verder om goed voorbereid op reis te gaan.

Deze handbagage mag jij gratis meenemen bij de volgende vliegtuigmaatschappijen:

Transavia

40 x 30 x 20 cm: Rugzak of handtas

KLM

55 x 35 x 25 cm: Koffer inclusief handgrepen en wieltjes

40 x 30 x 15 cm: Rugzak of handtas onder stoel

Ryanair

40 x 20 x 25 cm: Rugzak of handtas onder stoel

TUI

55 x 40 x 20 cm: Trolley, koffer of tas in bagagevak

40 x 30 x 20 cm: Rugzak of handtas onder stoel

Easyjet

45 x 36 x 20 cm: Rugzak of handtas

Gratis handtas of rugzak


Bij elke maatschappij mag jij dus sowieso gratis een handtas of rugzak meenemen voor in het bagagevak, of voor onder de stoel. De afmetingen verschillen echter wel per maatschappij. Zo mag bij Transavia je bagage niet groter zijn dan 40 x 30 x 20 cm, maar zijn bij Easyjet deze afmetingen 45 x 36 x 20 cm. Kijk dus goed naar de luchtvaartmaatschappij waar jij mee op vakantie gaat. Hieronder zie je twee mooie handige tassen die jij mee kan nemen en bij welke maatschappij.

SUITSUIT Natura Backpack

Witregel
Witregel

De Natura rugtas van SUITSUIT mag gratis met elke maatschappij mee. Het is een erg handige tas voor lange vliegreizen. Zo zit er in de tas bijvoorbeeld een gewatteerd vak voor je 13 inch laptop. Daarnaast zitten er twee steekvakken in, die handig zijn voor je telefoon of andere accessoires.

In het voorvak kan je kleinere items, zoals je portemonnee en paspoort opbergen. Ook zit er aan de achterkant een band waarmee je de tas over de trekstang van je koffer kunt plaatsen, zo kan je de tas makkelijk over het vliegveld vervoeren.

witregel
witregel

Fjällräven Kanken 15 inch


Ook deze rugzak van Fjällräven mag met elke maatschappij als gratis handbagage mee. De tas is gemaakt van duurzaam Vinylon materiaal. Dit is sterk, lichtgewicht materiaal wat jarenlang meegaat en met gebruik alleen maar meer karakter krijgt.

De Kånken heeft een ritsluiting die helemaal rond loopt. Hierdoor heb je veel ruimte om de tas eenvoudig in- en uit te pakken.

Ook hier zit weer een handig voorvakje in voor de kleinere spullen, zoals je paspoort of boardingticket.

witregel

witregel

Enrico Benetti Reportertas

Witregel

Deze reporter tas van Enrico Benetti mag je gratis meenemen bij Transavia, Tui en Easyjet en KLM! Bij KLM mag je twee stuks handbagage meenemen, dus naast deze tas zou je nog een tas in het formaat 40 x 30 x 15 cm mee mogen nemen. Bij Tui mag je zelfs nog gratis een koffer meenemen met de afmetingen van 55 x 40 x 20 cm!

Deze tas is ideaal in gebruik door de ruime vakken in de tas, waardoor jij alles overzichtelijk op kan bergen. Aan de achterkant van de tas zit nog een handige band, zodat je deze over de trekstang van de koffer kan plaatsen.

Daarnaast zit er nog een losse schouderband bij de tas, zodat je hem ook makkelijk over de schouder kan dragen. Zo heb jij heerlijk je handen vrij!

Witregel
Witregel

Cabin Zero Rugtas 28 liter

Witregel

Witregell

Deze mooie reistas van Cabin Zero mag je gratis meenemen bij Transavia, Tui, Easyjet en KLM.

Ook voor deze tas geldt dat je bij TUI nog een koffertje of ander groter handbagagestuk mee mag nemen. Bij KLM zou je alleen nog een kleinere tas mee kunnen nemen in het door hun aangegeven formaat.

Deze tas is super fijn in gebruik, omdat hij erg licht is. De tas zelf weegt maar 600 gram en er kan wel tot 28 liter aan inhoud in. Ook heeft de tas handige handvaten aan de boven- en zijkant. Wat wil je nog meer?

Witregel
Witregel
Witregel
Witregel
Witregel

Twee stuks handbagage bij KLM en TUI


Reis jij vaak met KLM of TUI? Dan heb jij geluk! Jij mag namelijk twee stuks handbagage gratis meenemen. Zowel een koffer of tas voor in het bagagevak, als een tas voor onder de stoel. Het koffertje wat jij meeneemt mag alleen niet groter zijn dan 55x35x25 cm bij KLM en 55 x 40 x 20 cm bij TUI. Let op: dit wordt gemeten van het onderste punt tot aan het bovenste punt. Voor een koffer geldt dus dat de wieltjes en handgrepen worden meegerekend!

Handbagagekoffers


Ga jij graag stijlvol op reis? Dan zijn deze prachtige koffertjes van Oistr, Guess, SUITSUIT en Mosz echt wat voor jou! Dit zijn echte eyecatchers die makkelijk op de bagageband terug te vinden zijn. Neem vooral een kijkje op onze webshop, want daar hebben we nog meer leuke koffers van deze merken in andere kleuren en/of printjes. Deze handbagage koffers passen alle vier binnen de afmetingen van zowel KLM als TUI en mogen dus gratis mee!

Vind jij functionaliteit en goede kwaliteit een pré? Kijk dan even bij deze volgende koffers van Samsonite en Jump. Let wel goed op: de Samsonite Essens koffer is 55 x 40 x 20 cm en mag dus alleen met TUI gratis mee. De gele Samsonite Proxis is 55 x 35 x 25 cm en mag daarom alleen met KLM gratis mee. De Jump Esco koffer mag bij beide maatschappijen gratis mee! Deze koffer is ook nog eens expandable voor het geval je wél meer mee mag nemen.

Trolleys en reistassen als groot handbagagestuk


In plaats van een handbagagekoffer, mag je bij KLM en TUI natuurlijk ook een grotere handtas, rugzak of trolley gratis meenemen. Wij hebben ook hiervoor weer een paar fijne artikelen voor je op een rijtje gezet.

Jump Morea

lWitregel

Witrege

Dit is de Morea rugtas van Jump. Deze tas is ideaal voor al je reizen dankzij de vele vakken en handige functies.

De rugzak draagt comfortabel en biedt verschillende vakken om je kleding, laptop en andere benodigdheden netjes op te bergen.

Aan de achterzijde bevindt zich een band om de tas op het trekstag van een koffer te plaatsen. Zo ga je met deze tas keer op keer weer comfortabel op pad!

Witregel

Witregel

Witregel
Witregel
De underseater van Jump is ook zeer geschikt als handbagage!

Deze koffer is speciaal gemaakt voor alle reizigers die op zoek zijn naar een compact en praktisch koffertje!

De koffer is gemaakt van sterk en licht materiaal. Met de 2 soepele wielen en de verstelbare trekstang rolt de koffer altijd fijn met je mee.

Het is speciaal ontworpen om onder de stoel in het vliegtuig te passen. Zo zijn jouw waardevolle spullen altijd dicht bij je!

Witregel

Witregel

Cabaia Adventurer M en L

Witregel
De Cabaïa Adventurer M is een super stijlvolle rugzak, die ook mee mag als handbagage bij KLM en TUI. Door de beugelopening van de tas, blijft hij handig open staan en kan je makkelijk bij je spulletjes

De tas ziet er niet alleen leuk uit van de buitenkant, maar aan de binnenkant is ook gedacht. De voering heeft een vrolijke print die heerlijk ruikt naar lavendel door een geurzakje. Zo wordt het altijd een feestje wanneer je de tas opent!

We hebben deze tas in meerdere uitvoeringen. Ook in één maat groter. Deze is 48 x 29 x 17 cm en mag dus ook bij KLM en TUI gratis mee!

Witregel
Witregel

New Rebels Omaha

Witregel
Witregel
Last but not least: de 51.1275 van New Rebels. Dit is een super comfortabeler rugtas, onder andere door de gewatteerde, luchtige achterkant. Zo blijf jij zelfs koel wanneer je net over het hele vliegveld hebt moeten rennen om je vlucht te halen. Daarnaast is het ook een fijne tas die je op vakantie nog makkelijk kan gebruiken tijdens mooie wandelingen.

Deze tas heeft twee rits vakken. Het achterste vak heeft een 13,3 inch laptopvak en genoeg ruimte voor bijvoorbeeld wat leuke boeken of een vestje voor tijdens de vlucht.

Witregel

Witregel

Witregel

Witregel

Kortom: er zijn super veel opties! Voor een kort tripje naar het buitenland heb jij ook echt niet altijd een grote koffer voor in het ruim nodig. Het is natuurlijk heel fijn wanneer jij je handbagage gratis mee kan nemen. Neem hier wel in overweging dat een wat grotere handbagage koffer, trolley of tas altijd wel van pas kan komen, ook al moet je hier extra voor betalen. Een bijkomend voordeel is dat je bijvoorbeeld niet hoeft te wachten op je koffer bij de bagageband na een lange vlucht.

Wanneer je de kosten van handbagage vergelijkt met het bedrag wat je voor ruimbagage moet betalen, ben je vaak wel weer goedkoper uit met alleen handbagage. Kijk dus goed naar wat jij nodig bent voor je vakantie en wat voorsoort bagage daar bij hoort.

Dan zit er nu dus niks anders op dan opzoek te gaan naar jouw nieuwe handbagage door te shoppen bij Pasveer. Alvast een fijne reis!

Ben je op je droombestemming? Dan vinden wij het leuk om een foto van jou en je Pasveer aankoop terug te zien op social media. Post een leuke foto en wie weet win jij je aankoopbedrag terug!

Groeten,

Team Pasveer

5 juli 2024