Verzenden & afhalen

Bij Pasveeronline worden de bestellingen verzonden met PostNL pakketservice. Een bestelling uit onze webshop kan op de volgende manieren bij jou afgeleverd worden:

Thuis bezorgd

Alle bestellingen die op werkdagen voor 16:00 uur worden gedaan, worden dezelfde dag verstuurd en zo mogelijk de volgende dag thuisbezorgd. Zodra je pakket door ons wordt verzonden ontvang je een Track & Trace code. Zo kun je altijd zien wanneer jouw bestelling wordt geleverd.

Afhalen in één van onze winkels

Onze filialen zijn gevestigd in Meppel, Heerenveen, Sneek, Drachten, Emmen en Zwolle. Je krijgt van ons bericht wanneer je de bestelling kan afhalen bij het door jou gekozen filiaal. Niet alle artikelen zijn in de filialen aanwezig. Het kan soms enkele dagen duren voordat het artikel in het filiaal van jouw keuze is. Bij deze optie heb je hebt de mogelijkheid om je betaling online te doen of in de winkel, tijdens het ophalen van jouw bestelling.

Afhalen op een PostNL afhaallocatie

Bij het bestellen kan worden aangegeven dat je het pakket wilt afhalen bij een PostNL afhaallocatie naar eigen keuze. Je krijgt bericht wanneer het pakket op dit punt klaar ligt om afgehaald te worden.

Verzendkosten

Wij rekenen geen verzendkosten voor bestellingen boven de €49,99. Voor bestellingen onder dit bedrag brengen wij €4,95,- in rekening. Afhalen in één van onze 6 filialen is uiteraard gratis. Voor bestellingen buiten Nederland zijn wij genoodzaakt verzendkosten in rekening te brengen, omdat hier hogere kosten aan verbonden zijn. LET OP: Heb je binnen 3 werkdagen jouw bestelling nog niet ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zoeken dan zo snel mogelijk uit wat de status is van jouw bestelling.

Niet thuis?

Verwacht je een pakketje? Met jouw postcode en de barcode van het pakket kun je de bezorgstatus volgen. Ben je de eerste keer niet thuis? Dan proberen we het pakket bij de buren af te geven. Of we komen de volgende dag bij je terug. Lukt dit ook niet? Dan laat de bezorger van PostNL een bericht voor je achter. Hierop vind je een ‘niet-thuis-code’. Met deze code kun je dezelfde dag tot 22.00 uur aangeven waar je jouw pakket wilt laten bezorgen. Lukt het de bezorger niet om het pakketje bij je af te leveren? Dan kun je het pakketje ophalen bij een PostNL verzendpunt bij jou in de buurt. Het adres staat op het bericht dat de bezorger voor je heeft achtergelaten. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen wanneer je het pakketje ophaalt.